Werkt u en heeft u opvang nodig voor uw kind? Bijvoorbeeld dagopvang, de peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang (BSO)? Heeft uw jonge kind (tot 4 jaar) extra begeleiding nodig, bijvoorbeeld in taal? Of lukt het tijdelijk niet om voor uw kind te zorgen door ziekte? Lees meer over de mogelijkheden. Komt u er niet uit en wilt u hulp aanvragen? Neem dan contact met ons op.  

Kinderopvangtoeslag

Wilt u uw kind naar de opvang brengen, maar kunt u de opvang niet (helemaal) betalen? Kijk dan op de website van de Belastingdienst(externe link) om te zien of de overheid meebetaalt aan de opvang voor uw kind. U kunt op deze site ook deze kinderopvangtoeslag aanvragen.

Opvang bij ziekte

Lukt het tijdelijk niet om voor uw kind te zorgen? En heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Bijvoorbeeld door ziekte of door problemen in het gezin? Misschien kunt u dan een tegemoetkoming in de kosten krijgen van de kinderopvang. Dit wordt ook wel Sociaal Medische Indicatie genoemd. We kijken graag met u mee of u hiervoor in aanmerking komt. 

Dagbesteding

Kan uw kind vanwege ziekte of een beperking niet naar school of naar werk? Dan is dagbesteding misschien een alternatief. Neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Taalachterstand

Heeft uw peuter of kleuter een taalachterstand? Dan kunt u misschien extra opvang en begeleiding krijgen bij de peuterspeelzaal of kinderopvang. Overleg hiervoor met het consultatiebureau. Wilt u hier eerst meer over lezen? Ga dan naar onze pagina Voor- en vroegschoolse educatie.

Hulp aanvragen

Heeft u hulp nodig of wilt u dat we met u meekijken naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?