Werken is meer dan geld verdienen. Werk zorgt vaak voor een goed gevoel, u bent zinvol bezig en u heeft contact met andere mensen. Zoekt u hulp bij het solliciteren? Of wilt u bijvoorbeeld weten waar u ervaring op kunt doen met werk, om de stap naar werk iets minder groot te maken? We geven u graag een aantal tips. Neem contact met ons op, als u vragen heeft of hulp wilt.
 

Maak een curriculum vitae (cv)

Zorg dat u een curriculum vitae (cv) heeft. In een cv laat u zien wie u bent. U vertelt over uw kwaliteiten, de opleidingen die u heeft gedaan en welke werkervaring u heeft. Werkgevers vragen bij een vacature vaak om een cv. Vindt u het lastig om een cv te maken? Kijk eens op de website cv.nl of kom langs in ons Werkcentrum. Informatie over ons Werkcentrum vindt u verderop op deze pagina.

Bekijk vacaturesites

Zoek naar banen op vacaturesites zoals bijvoorbeeld Werk.nl en reageer op vacatures. De website Jobsonline.nl heeft een overzicht met de top 25 van alle vacaturesites. Hier kunt u dus zien welke sites door andere mensen veel gebruikt worden.

Ga naar het uitzendbureau

Schrijf u in bij uitzendbureaus. Dat kan vaak via de website van het uitzendbureau of door bij ze langs te gaan met uw cv. En maak een LinkedIn-account aan. Zo kunt u laten zien dat u op zoek bent naar een baan.

Vraag bekenden

Maak voor het zoeken naar werk ook gebruik van mensen die u kent. Laat buren, vrienden, familie, oud-collega’s weten waar u naar zoekt. Zo vergroot u uw kans op werk.

Overbetuwe Werkt App

Wilt u weten welke trainingen of bijeenkomsten wij organiseren voor het vinden van werk? Download dan de app Overbetuwe Werkt. Deze vindt u in de play store op uw telefoon. In de app vindt u ook vacatures én organisaties waar u aan het werk zou kunnen om ervaring op te doen met werk.

Kom naar het Werkcentrum

Maak een afspraak bij het Werkcentrum Overbetuwe in Elst. Een afspraak maken gaat telefonisch, u belt daarvoor met de gemeente op telefoonnummer 14 0481. Bij het Werkcentrum kunt u vragen stellen over hoe u moet solliciteren op een vacature. U kunt samen een cv maken of uw cv verbeteren. En wilt u tips over hoe u een sollicitatiegesprek voert? Ook dat kan.

Het Werkcentrum Overbetuwe vindt u in het pand van kringloopwinkel 2Switch, Nieuwe Aamsestraat 42 in Elst op de eerste verdieping.

Beperking of ziekte

Is werken lastiger door een beperking of ziekte? En kunt u daardoor voor een deel of helemaal niet werken? Kijk op de website van het UWV wat zij voor u kunnen betekenen. Wilt u tips over solliciteren met een beperking, op de website van CV Ster vindt u hier informatie over.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? Kom dan langs op ons Werkcentrum Overbetuwe of neem contact met ons op. We helpen u graag. We helpen u ook als de stap naar werk (nog) te groot is. Bijvoorbeeld door te starten met vrijwilligerswerk of begeleiding bij werk, waardoor u op uw eigen tempo kan en mag leren.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?