Verlies kent vele vormen: een dierbare sterft, u verliest uw gezondheid, uw baan, uw relatie, uw droom. Wat het ook is: u rouwt. Verlies geeft vaak veel emoties. Zo kunt u zich heel verdrietig voelen, maar ook somber, boos of juist opgelucht. Verlies kost vaak veel energie. Praten over verlies kan helpen. Heeft u hulp nodig en wilt u weten waar u terecht kunt? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet. Neem contact met ons op als u meer ondersteuning wilt. We helpen u graag.

Praat erover

Hoe moeilijk ook, rouw hoort bij het leven en gevoelens zoals verdriet en boosheid zijn heel normaal. Geef het tijd en ruimte. Misschien kent u iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Het kan dan heel fijn zijn om gevoelens met elkaar te delen.

De D3rde Verdieping

De D3rde Verdieping in Arnhem is een centrum voor levensvragen. U kunt hier anderen ontmoeten, om met elkaar te praten over de zin van het leven. Kijk op de website van de D3rde Verdieping(externe link) voor meer informatie.

Telefonische hulplijnen

Wilt u uw hart luchten door met iemand te bellen? Er zijn verschillende hulplijnen waar u terecht kunt.

Cursus Voluit leven

Wilt u leren hoe u met emoties als verdriet en boosheid om kunt gaan? Dan is de cursus Voluit leven misschien iets voor u. Kijk op de website van ProPersona(externe link) om meer te lezen over deze cursus.

Bespreken huisarts

Blijft de somberheid aanhouden en maakt u zich zorgen? Bespreek dat dan met uw huisarts. Soms kan de praktijkondersteuner hulp bieden. Ook kan de huisarts u doorverwijzen naar een psycholoog.

Gezond leven

Blijf daarnaast goed voor uzelf zorgen als u rouwt. Dat wil zeggen goed eten, slapen en bewegen. Meestal wordt de rouw langzaam minder. Hoe lang het duurt is voor iedereen anders.

Hulp nodig?

Blijft het rouwen aanhouden en maakt u zich zorgen? Neem contact met ons op als u hierover met ons wilt overleggen. We denken graag met u mee over hoe we u kunnen ondersteunen.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Verder lezen?

Misschien zijn deze pagina’s ook interessant voor u: