Dementie komt helaas steeds vaker voor. Bij dementie vergeet u dingen. Maakt u zich hier weleens zorgen over? Vergist u zich bijvoorbeeld vaker in waar u bent of welke dag het is? Of lukt het niet om de dingen te doen, die u normaal altijd deed? Dementie kan gevoelens van angst met zich meebrengen. Praat erover en blijf niet rondlopen met zorgen. Neem contact op met uw huisarts of lees hieronder verder om te zien waar u nog meer terecht kunt. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem contact met ons op.

Netwerk dementie Arnhem

Netwerk dementie Arnhem en omgeving is er speciaal voor inwoners van de gemeente Overbetuwe. De medewerkers in dit netwerk zijn specialist in dementie. Ze worden ook wel casemanagers genoemd. Zij kunnen u helpen bij al uw vragen. Via het contactformulier van Netwerk dementie Arnhem en omgeving kunt u uw vraag stellen. U hoeft hiervoor niet eerst langs de huisarts. Bekijk ook het filmpje van Netwerk dementie Arnhem en omgeving, als u meer wilt weten over het netwerk. Het filmpje vindt u onderaan de pagina.

Alzheimer Nederland

Op de website van Alzheimer Nederland  vindt u veel informatie over dementie. U leest er bijvoorbeeld hoe u dementie kunt herkennen en wat u kunt doen.

Alzheimer Café Overbetuwe

Iedere tweede dinsdag van de maand wordt het Alzheimer Café Overbetuwe georganiseerd. Deze bijeenkomst is er voor iedereen die met dementie te maken heeft. Heeft u vragen? Wilt u ervaringen uitwisselen? U bent van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de website van het Alzheimer Café in uw regio.

Training over dementie

Wilt u leren hoe u iemand met dementie kunt ondersteunen? En hoe u signalen kunt herkennen? Bijvoorbeeld omdat u iemand in uw omgeving heeft met dementie, of omdat u voor iemand met dementie zorgt? Meldt u zich dan aan voor de training ‘Samen dementievriendelijk’. Kijk in de agenda van Forte Welzijn om te zien wanneer de volgende training plaatsvindt.

24 uurs ondersteuning nodig

Lukt het iemand niet meer om zelfstandig alleen thuis te zijn? En ook niet om hulp in te roepen als dat nodig is? Is er 24 uur per dag ondersteuning nodig? U kunt dan overleggen met de casemanager van het Netwerk dementie Arnhem en omgeving. Misschien is er zorg in of aan huis mogelijk. Een aanvraag voor deze ondersteuning loopt via het CIZ.

Hulpmiddelen

Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met (beginnende) dementie. Zo zijn er bijvoorbeeld systemen die opmerken wanneer iemand valt. Dat heet een valdetectiesysteem. Maar denk ook aan systemen om hulp in te roepen zoals personenalarmering of een zorgrobot. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Daginvulling en mantelzorg

Wilt u meer weten over activiteiten met extra ondersteuning? Kijk dan op onze pagina Daginvulling. Op de pagina Zorgen voor een ander vindt u tips voor mantelzorgers.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Of wilt u overleggen over uw zorgen of over de mogelijkheden die er zijn voor hulp? Neem dan contact met ons op of met de casemanager dementie in uw omgeving. We helpen u graag.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?