We gaan er vanuit dat ieder doet wat hij of zij kan. Soms lukt het even niet alleen. Wij helpen u dan, zodat u daarna weer zelf verder kunt.

Wilt u onze hulp inzetten, dan kunt u het volgende van ons verwachten:

Hulp nodig?

Heeft u een vraag? Dan kunt u met ons bellen of mailen. Of kom langs op een van de inloopspreekuren bij u in de omgeving. Een medewerker van ons team luistert en denkt met u mee. Samen kijken we welke mogelijkheden er zijn. Op onze pagina Ons team in uw buurt vindt u de bezoekuren.

Kennismaken

Het kan zijn dat u een vraag heeft die onze medewerker niet kan beantwoorden. Omdat er andere kennis nodig is, of omdat er voor uw vraag meer tijd nodig is. Dan maken we graag een afspraak met u om kennis te maken. Een van onze specialisten komt dan bij u thuis. Samen bespreken we wat uw vraag is en wat u nodig heeft.

Plan maken

Als duidelijk is in het gesprek waar u hulp bij nodig heeft, dan maken we samen een plan om dit aan te pakken. In dit plan staat wat u graag wilt veranderen. Er staat in hoe u dat gaat aanpakken en wat daarvoor nodig is. Maar ook wie u kan ondersteunen en welke afspraken u samen met ons maakt.

Uw doelen

Als u weet wat u kunt doen, kunt u aan de slag met uw doelen. Onze medewerker helpt u daar waar u dat prettig vindt. Onze hulp is gratis. Soms is extra hulp nodig waar u wel voor moet betalen. Wij zullen dit dan duidelijk met u bespreken.

Hulp bij een gesprek

Vindt u het lastig om gesprekken met ons alleen te voeren? Bijvoorbeeld omdat u het lastig vindt om te vertellen wat u nodig heeft? Neem dan iemand die u vertrouwt mee naar het gesprek. U kunt ook gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. Dan gaat iemand met u mee, om u te helpen in het gesprek. Hij of zij kijkt niet naar wat belangrijk is voor de organisaties waarmee u te maken heeft, maar is er alleen voor u. Wilt u deze ondersteuning aanvragen? Laat het weten als u contact met ons opneemt. U hoeft voor deze hulp niet te betalen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met MEE. Zij bieden deze hulp aan. Op de website van MEE(externe link) kunt u terecht als u eerst nog wat meer informatie wil.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten, neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Contact opnemen