Vindt u het lastig om uw administratie goed bij te houden? Wilt u leren hoe u overzicht houdt over al uw papieren? Of heeft u moeite met het doen van de belastingaangifte of met het invullen van formulieren? Praat erover. Zo voorkomt u problemen. We geven u graag een aantal tips mee. Komt u er niet uit? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.

Vraag een bekende

Vraag iemand die u kent en vertrouwt of hij of zij u kan helpen. Misschien lukt het jullie samen om overzicht te krijgen in uw administratie of om die lastige aanvraag te doen.

Hulp tegen betaling

Er zijn ook mensen die tegen betaling kunnen helpen met de administratie. Dat is het werk van bijvoorbeeld een professional organizer. Kijk op Onsoverbetuwe.nl(externe link) voor het aanbod bij u in de buurt.

Hulp bij toeslagen

Een toeslag is geld dat u kunt krijgen, bijvoorbeeld voor uw zorgkosten, huur of de opvoeding van uw kind. Wilt u hulp bij het aanvragen van een toeslag? Maak dan een afspraak voor het Financieel Spreekuur. Op de website van Forte Welzijn(externe link) leest u hoe u zich kunt aanmelden. Ook de website Steffie.nl(externe link) biedt hulp. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een toeslag kunt aanvragen.

Hulp bij brieven, formulieren en juridische zaken

Heeft u vragen over geld of bijvoorbeeld hulp nodig bij het schrijven of lezen van brieven die te maken hebben met geld? De Sociaal Raadslieden van Santé Partners(externe link) helpen u graag tijdens een (gratis) spreekuur. Bij dit spreekuur kunt u terecht voor hulp bij het invullen van formulieren. Ook voor juridische vragen over bijvoorbeeld contracten, scheiding of erfrecht helpen de Sociaal Raadslieden u graag.

Zorgen over geld

Maakt u zich  zorgen over geld? Op onze pagina Zorgen over geld leest u meer over wat u kunt doen als u schulden heeft of achterstanden. Kijk ook op de pagina Mijn inkomen verhogen als u wilt weten wat u kunt doen bij een laag inkomen.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? We helpen u graag. Zo hebben we bijvoorbeeld vrijwilligers in ons team die u kunnen helpen bij het op orde brengen én houden van uw administratie. Of die u kunnen helpen met het invullen van formulieren. Maar we helpen u ook als er schulden zijn. Samen kijken we wat er nodig is.

Contact opnemen

    Meer weten?

    Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?