Wonen met hulp

Een eigen plek om te wonen, waar u zich prettig voelt en fijn kunt leven. Dat is voor iedereen belangrijk. Maar soms speelt er iets in uw leven, waardoor een eigen plek of zelfstandig wonen tijdelijk niet lukt. Bijvoorbeeld omdat u nog wel wat hulp kunt gebruiken om goed voor uzelf te zorgen. Heeft u hulp nodig met zelfstandig wonen? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee.

Hulp van bekenden

Kijk in uw eigen omgeving wie u kan helpen. Wie zijn er bijvoorbeeld belangrijke personen voor u? Wat kunnen zij voor u betekenen? Bedenk waar u hulp bij nodig heeft en vraag waar anderen u mee kunnen helpen.

Kamers met aandacht

Kamers met aandacht is een initiatief voor jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar. U huurt als het ware een woonruimte met wat extra hulp. De verhuurder houdt er rekening mee dat u ondersteuning kunt gebruiken. Kijk op de website van Kamers met aandacht voor meer informatie.

Begeleiding aan huis

Woont u al wel zelfstandig, maar heeft u toch met regelmaat hulp nodig? Misschien is begeleiding aan huis voor u een optie. Vraagt u onze hulp aan, dan komt een van onze medewerkers bij u op bezoek. Samen kijken we welke vraag u heeft en aan welke doelen u zou willen werken. Wat lukt er wel? En wat zou u graag willen leren? We kijken welke vorm van hulp daar het beste bij past en hoe vaak u die hulp nodig heeft. En we kijken welke organisatie u daar het beste bij kan helpen.

Woning vinden

Zoekt u alleen een woonruimte en heeft u verder geen hulp nodig? Voor een huurwoning kunt u terecht bij een woningbouwvereniging bij uw in de omgeving. Makelaarskantoren kunnen helpen met een koopwoning.

Hulp nodig?

Wilt u hulp aanvragen? Neem dan contact met ons op. We onderzoeken samen wat er allemaal wel lukt én wat u graag zou willen leren. En we kijken wie u daar het beste bij kan helpen. We denken graag met u mee. Maakt u zich als volwassene zorgen over het zelfstandig wonen van uw kind? Het is altijd mogelijk om met ons te overleggen en samen in gesprek te gaan.

Contact opnemen 

Evaluatieformulieren

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?