Sporten en bewegen is niet alleen gezond. Het is ook erg leuk om te doen en het zorgt ervoor dat u andere mensen leert kennen. Wilt u graag bewegen, maar weet u niet zo goed welke vorm van beweging of sport bij u past? Heeft u een beperking en wilt u weten welke sportvereniging hierin goed kan ondersteunen? Of wilt u sporten, maar is er binnen uw gezin te weinig geld voor sport? We zetten hieronder graag de mogelijkheden voor u op een rij. Komt u er niet uit en heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Overbetuwe Beweegt

Bij Overbetuwe Beweegt kunt u al uw vragen stellen over sporten, bewegen en gezonde voeding, ofwel over een actieve en gezonde leefstijl. Van hulp bij het zoeken naar een sport of vorm van beweging die bij u past, tot hulp bij het starten met sporten of bewegen. U kunt uw vraag mailen naar info@overbetuwebeweegt.nl of kijk op de website van Overbetuwe Beweegt voor meer informatie.

Sporten met een beperking

Uniek Sporten is er voor u als u een beperking heeft. Op de website Uniek Sporten kunt u zien welke sport- en beweegmogelijkheden er in uw buurt zijn. U kunt hierbij in de zoekfunctie van de website aangeven wat uw wensen, behoeften en mogelijkheden zijn.

Forte Fit voor senioren

Forte Fit organiseert activiteiten voor senioren in de gemeente Overbetuwe (55 jaar en ouder). Kijk op de pagina Forte Fit voor senioren voor het aanbod.

Geld voor sport

Heeft u een laag inkomen, waardoor u sporten niet kunt betalen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de meedoenregeling. Kijk op de website Meedoeninoverbetuwe.nl of dat voor u geldt. Klik daar op de knop Aanvragen, dan kunt u een account aanmaken.

Gezonde voeding

Wilt u meer weten over voeding? Op de website Voedingscentrum.nl leest u meer over gezonde voeding. U vindt er bijvoorbeeld recepten en informatie over de Schijf van Vijf. Maar u vindt er ook tips als u wilt afvallen, aankomen of juist op gewicht wilt blijven.

Gezond gewicht

Wilt u persoonlijke hulp bij een gezond gewicht of gezond eetpatroon? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u de hulp inzetten van een diëtist, maar ook van een gewichtsconsulente of leefstijlcoach. Voor kinderen is er het initiatief GO. Bij GO worden kinderen en jongeren met overgewicht geholpen om gezonder te leven. Neem contact op met ons of met uw huisarts voor de mogelijkheden in uw buurt.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Of heeft u nog vragen? Neem contact op. We helpen u graag verder.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?