Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind en maakt u zich zorgen? Bijvoorbeeld omdat uw kind heel verlegen is of omdat het wordt gepest? Of heeft u het gevoel ontzettend uw best te doen als ouder, maar lukt het telkens niet om het fijn te houden met elkaar in huis? Het opvoeden van kinderen is niet makkelijk. Misschien kunnen onze tips u op weg helpen. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? Neem dan contact met ons op.

Websites over opvoeden

Bij iedere leeftijdsfase horen nieuwe ontwikkelingen en ander gedrag. Vindt u het fijn om hier meer over te lezen? We hebben een aantal websites voor u op een rij gezet, waar u terecht kunt voor informatie en tips:

Ouderbijeenkomsten

Wilt u als ouder/verzorger meer kennis opdoen om beter in contact te komen of te blijven met uw kind? Samen met onze (zorg)partners bieden we verschillenden ouderbijeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan thema-avonden, trainingen, cursussen, lezingen en/of uitwisselgroepen. Soms zijn de bijeenkomsten leeftijdgebonden, bijvoorbeeld voor ouders/verzorgers van peuters of pubers en soms niet. Denk bijvoorbeeld aan een ouderavond over kinderen met autisme. Ga voor het actuele overzicht naar de pagina over Ouderbijeenkomsten.

Pleegouderschap

Soms kunnen kinderen tijdelijk of langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Dat kan door verschillende redenen komen. Ook in onze gemeente worden pleegouders gezocht. Wilt u meer weten over het pleegouderschap? Op de website van Entrea Lindenhout vindt u alle informatie over alle vormen van pleegouderschap.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? Of wilt u gewoon eens met ons sparren? We denken graag met u mee wie er wat voor u zou kunnen betekenen. Misschien zijn dit mensen uit uw eigen omgeving, vrijwilligers binnen ons team of een van onze specialistisch medewerkers. Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Formulier aanvraag verlenging

Maakt u al gebruik van hulp vanuit de Jeugdwet en wilt u uw aanvraag verlengen? Maak dan gebruik van onderstaand evaluatieformulier jeugd.

Formulier aanvraag verlenging voorziening Jeugd 

Activiteiten in uw buurt

 • Wat verandert er als je 18 jaar wordt?

  Datum
  Tijd
  -

  Deze voorlichting is voor jongeren met een beperking die bijna 18 jaar worden. De voorlichting is ook voor hun ouders/verzorgers.

  Online bijeenkomst
 • Oudergroep autisme

  Datum
  Tijd
  -
  Locatie
  Ambtshuis, Dorpsstraat 8, Elst

  Heeft u een kind met autisme of het vermoeden van autisme? Kom dan naar onze oudergroep autisme! 

  Bijeenkomst
 • Omgaan met tegenslag

  Datum
  Tijd
  -

  Verdriet en teleurstelling horen bij het leven. Leer hoe u omgaat met heftige emoties bij uw kind en hoe u de veerkracht van uw kind kunt versterken. Dit webinar is voor ouders/verzorgers van kinderen in de basisschoolleeftijd.

  Webinar