Wilt u graag iets betekenen voor een ander? Bent u op zoek naar een leuke activiteit waarbij u tegelijkertijd iets voor de maatschappij betekent? Dan is vrijwilligerswerk misschien iets voor u. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Waarom vrijwilligerswerk?

Het doen van vrijwilligerswerk heeft meerdere voordelen. U bent actief bezig, u voelt zich nuttig en u bouwt sociale contacten op. Daarnaast draagt u bij aan de maatschappij. Vrijwilligerswerk geeft vaak ook de kans om iets nieuws te leren. Zo kunt u ontdekken waar u nog meer goed in bent.

Soorten vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kunt u op heel veel plaatsen doen. Er zijn kleine klussen, maar u kunt zich ook voor langere tijd verbinden aan een organisatie. Weet u al wat voor vrijwilligerswerk u zou willen doen? Ziet u zichzelf activiteiten begeleiden in een verzorgingshuis? Of deelt u liever uw hobby met iemand? Misschien helpt u graag mee met een klus in een tuin van iemand. Of wilt u aan de slag als coach voor mensen die nieuw zijn in Nederland? U kunt het zo gek niet bedenken. Er zijn veel organisaties op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen.

Websites met vrijwilligerswerk

Wilt u weten wat er op dit moment aan vrijwilligerswerk beschikbaar is? Kijk dan eens op de website van Vrijwilligerswerk Overbetuwe. U kunt hier ook terecht voor al uw vragen over vrijwilligerswerk, trainingen en workshops. Ook op de website van NL voor elkaar kunt u terecht voor het vinden van vrijwilligerswerk. Op de website van OnsOverbetuwe vindt u verschillende oproepen voor vrijwilligers. U kunt er bovendien zelf een oproep plaatsen, waarin u laat zien wat u zoekt aan vrijwilligerswerk.

Maatjes Regio Arnhem

Wilt u een maatje zijn voor iemand die wel wat steun kan gebruiken? Bijvoorbeeld voor iemand die als mantelzorger voor een ander zorgt en dat best zwaar vindt. Of voor iemand die psychische problemen heeft, zoals een depressie bijvoorbeeld of ADHD. Op de website van Maatjes Regio Arnhem vindt u wat het inhoudt en hoe u zich kunt aanmelden.

Forte Welzijn

Werkt u graag met mensen? Dan heeft Forte Welzijn ook diverse leuke vrijwilligerstaken. Kijk voor meer informatie op de website van Forte Welzijn.

Pleegouders

In Nederland wachten ruim 800 kinderen op een plek in een pleeggezin. Overweegt u om pleegouder te worden of wilt u er meer over weten? Kijk eens op de website Ik wil pleegouder worden voor meer informatie. Op de website Open je wereld ontdekt u welk soort pleegouderschap bij u zou passen.

Gratis verzekerd

Bent u als vrijwilliger binnen de gemeente Overbetuwe werkzaam of doet u werk in de gemeente Overbetuwe? Dan bent u gratis verzekerd via de gemeente Overbetuwe. Lees meer over de voorwaarden op de pagina Vrijwilligersverzekering.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk? Of weet u niet goed waar u moet zijn? Laat het ons weten. We denken graag met u mee.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?