Voelt u zich alleen omdat u ergens mee zit, wat u met niemand lijkt te kunnen bespreken? Wilt u weten wat er in uw buurt te doen is, zodat u er wellicht wat vaker uit kunt gaan? Of u nu jong bent of wat ouder, veel mensen voelen zich weleens eenzaam. Wilt u weten wat u kunt doen? We geven u graag wat tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Praat met bekenden

Maak eenzaamheid bespreekbaar door er open over te zijn naar uw omgeving. Daar is moed voor nodig, dat begrijpen we. Maar door te delen kunnen andere mensen hulp bieden. De kans is daarnaast groot dat u ontdekt dat meer mensen dit gevoel kennen.

Initiatieven in Overbetuwe

Er zijn verschillende initiatieven in Overbetuwe waar u terecht kunt om uw hart te luchten. Denk bijvoorbeeld aan Binnen zonder kloppen (voor mantelzorgers), het Alzheimercafé (voor mensen met dementie en hun naasten) of wandelingen voor mensen die met rouw en verlies te maken hebben. Kijk op onze pagina Activiteitenkalender voor de data of neem een kijkje in de agenda van OnsOverbetuwe.nl.

Huiskamers in Overbetuwe

Bijna ieder dorp in de gemeente Overbetuwe heeft een huiskamer. Dit is een ontmoetingsplek waar inwoners bij elkaar komen. Wilt u weten waar de huiskamer in uw buurt is? Kijk op de website Overbetuwe.nieuws.nl.

Zoek een maatje

Kijk eens of u misschien een maatje kunt vinden. Iemand die u wat extra kan steunen en waar u wellicht samen een keer wat leuks mee kunt gaan doen. Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u hiervoor terecht op de website Maatjes Regio Arnhem. Op de website OnsOverbetuwe.nl kunt u een oproep plaatsen voor een maatje. 

Jongerenwerkers

Bent u tussen de 12 en 23 jaar oud? Dan kunt u terecht bij de jongerenwerkers in Overbetuwe. U vindt ze op Instagram, via jongerenwerk_overbetuwe of in de jongerencentra in Driel, Elst, Heteren of Zetten. Kijk op de website van Forte Welzijn voor de openingstijden van de jongerencentra.

Telefonische hulplijnen

Wilt u uw hart luchten door met iemand te bellen? Er zijn verschillende hulplijnen waar u terecht kunt.

Verhalen van anderen

Bent u benieuwd naar hoe anderen omgaan met het gevoel van eenzaamheid? Neem dan eens een kijkje op website Eenzaam.nl voor verhalen van anderen.

Vrijwilligerswerk

Uzelf inzetten voor anderen kan helpen om het gevoel van eenzaamheid te verminderen. Is het doen van vrijwilligerswerk misschien iets voor u? Kijk op onze pagina Vrijwilligerswerk als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Eenzaamheid is niet altijd op te lossen. Maar we kijken graag met u mee om te onderzoeken wat u kunt doen. Neem contact met ons op als u er niet uitkomt of met vragen blijft zitten. We helpen u graag.

Contact opnemen 

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?