Uit elkaar (met kinderen)

Loopt u tegen problemen aan binnen uw relatie of gaan u en uw partner scheiden? Als u het fijn vindt dan helpen wij u graag. Er moeten veel dingen geregeld worden. En scheiden roept vaak veel gevoelens op. Misschien bent u teleurgesteld, gefrustreerd, boos of verdrietig. Dat maakt scheiden niet altijd makkelijk. Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op. Ook vindt u op deze pagina handige tips waar u zelf mee aan de slag kunt.

Hulp van Sociaal Team Overbetuwe

Loopt u tegen problemen aan binnen uw relatie of gaan u en uw partner scheiden? Wij helpen u graag verder. Problemen in de relatie of een scheiding roepen vaak veel vragen op. Is mijn relatie nog te redden? Hoe moet het met de kinderen? Ga ik het financieel redden?

Heeft u hulp nodig neem dan telefonisch op per mail contact met ons op. Of kom langs op één van onze spreekuren.

Ouderbijeenkomsten

U bent niet de enige die vragen heeft over uw relatie of scheiding en wat het kan betekenen voor uw kinderen. Daarom zijn er verschillende ouderbijeenkomsten waar ouders elkaar ontmoeten en in gesprek kunnen over de kinderen. Als er bijeenkomsten zijn over het onderwerp relatie en/ of scheiding, vindt u die onderaan deze pagina.  

Digitaal scheidingsloket

U kunt voor praktische informatie over scheiden terecht op de website van het Digitaal Scheidingsloket. U vindt hier ook verhalen van anderen en u kunt uw vragen over scheiden via de chat of mail voorleggen.

Rijksoverheid.nl

Veel informatie over scheiden vindt u ook op de website Rijksoverheid.nl. Denk daarbij bijvoorbeeld aan financiële ondersteuning (gesubsidieerde rechtsbijstand of mediation).

In gesprek over scheiden

Heeft u hulp nodig voor het gesprek tussen u en uw (ex-)partner? Of zoekt u hulp voor uw kind? Op OnsOverbetuwe.nl kunt u organisaties vinden in uw omgeving die hulp bieden bij een scheiding (via zoekwoord scheiding). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mediator of een coach die kan helpen.

Kindertelefoon

Kinderen die er behoefte aan hebben om te praten of chatten over de scheiding van ouders, kunnen terecht op de website van de Kindertelefoon of de website van Villa Pinedo.

Relatietherapie

Wilt u onderzoeken of uw relatie nog een kans van slagen heeft? U kunt dan bijvoorbeeld denken aan relatietherapie. Wilt u weten welke aanbieders er zijn? Neem contact met ons op.

Hulp bij geldzaken

Gaat u scheiden en wilt u hulp bij uw geldzaken? Op de pagina 'Zorgen over geld' vindt u veel informatie over hulp bij geldzaken. Wist u bijvoorbeeld dat er een online geldplan van Nibud is die u helpt met het inzichtelijk maken van uw financiële situatie na uw scheiding? 

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Bijeenkomsten

 • Bijeenkomst Sterk na scheiding

  Datum
  Tijd
  -
  Locatie
  Triade Prins Hendrikstraat 7 in Elst

  De gespreksgroep ‘Sterk na Scheiding’ is voor gescheiden ouders die met andere ouders in dezelfde situatie willen praten.

  Gespreksgroep