Wilt u iets veranderen in uw straat, wijk of dorp, maar weet u niet goed hoe u dit aan moet pakken? Wilt u weten of het mogelijk is om financiële steun te krijgen voor uw idee? Of heeft u misschien een goed idee om sporten en bewegen te stimuleren in uw wijk? We geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Overbetuwe Doet

Regelmatig zijn er inwoners met een goed idee om hun eigen straat, wijk of dorp te verbeteren. Met Overbetuwe Doet ondersteunt gemeente Overbetuwe deze initiatieven van inwoners. Het werkt heel eenvoudig. Elk huishouden krijgt 2 keer per jaar een waardecheque. U kunt deze dan doneren aan een of meer ideeën van inwoners. Iedereen kan een idee aanmelden. Wordt het idee goedgekeurd, dan kunt u geld, materiaal en hulp verzamelen om dit idee zelf uit te voeren. Dat doet u dan via Overbetuwe Doet. Wilt u hier meer over weten of wilt u uw idee aanmelden? Kijk op de website OverbetuweDoet.nl. Dient u een initiatief in, dan komt u in contact met een van dorpscontactpersonen. U vindt hier meer informatie over wat zij doen en wat zij voor u kunnen betekenen.

Dorpscontactpersonen

Zoekt u iemand binnen de gemeente om mee te praten over uw idee? Maar weet u niet goed waar of bij wie u moet zijn? U kunt dan terecht bij een van de dorpscontactpersonen. Een dorpscontactpersoon probeert zo goed mogelijk op de hoogte te blijven over wat er leeft in een dorp. Die kennis gebruiken zij om ervoor te zorgen dat de gemeente hier rekening mee kan houden bij het maken van plannen. Kijk op de website van de gemeente Overbetuwe voor de contactgegevens van de dorpscontactpersonen binnen de gemeente Overbetuwe.

Inwonersorganisaties

In onze gemeente zijn verschillende inwonersorganisaties actief. Dit zijn groepen inwoners die zich inzetten voor hun buurt of dorp. Zij werken voor hun buurt samen met buurtbewoners ideeën uit, organiseren activiteiten en verbinden mensen of organisaties met elkaar. Ook werken inwonersorganisaties soms samen met de gemeente. Iedere inwonersorganisatie is uniek. Ze bepalen zelf waar ze mee aan de slag gaan. Kijk op de website van gemeente Overbetuwe voor de contactgegevens.

Opbouwwerkers

Een opbouwwerker is actief in uw wijk. Zij kennen veel buurtbewoners en kunnen u met anderen in contact brengen. Ook kennen zij veel organisaties die kunnen helpen. Opbouwwerkers staan daarnaast klaar voor mensen binnen verenigingen en dorpshuizen. Zij kunnen bijvoorbeeld vertellen hoe u nieuwe vrijwilligers vindt of hoe u een activiteit opzet. Wilt u weten wie de opbouwwerkers in uw gemeente zijn? Kijk dan op de website van Forte Welzijn.

Lokaal Sportakkoord

Heeft u een idee waarmee u sport en beweging stimuleert voor de inwoners van de gemeente Overbetuwe? Misschien kunt u dan gebruik maken van de mogelijkheden binnen het Lokaal Sportakkoord. Het doel van dit sportakkoord is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten of bewegen te krijgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op door een mail te sturen naar sport@overbetuwe.nl.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Of wilt u eerst met ons overleggen waar u moet zijn? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?