Is uw inkomen te laag? Heeft u moeite om rond te komen? Te weinig geld hebben kan veel stress opleveren. Praat erover en voorkom problemen. Hieronder leest u wat u zelf kunt doen. Komt u er niet uit of heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Werk vinden

Werk vinden is de snelste weg naar meer inkomen. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een baan? Kijk op onze pagina Werk vinden om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Uitkering bij ziekte

Bent u werkloos, ziek of zwanger? Of is er een andere reden waardoor u alleen met begeleiding kunt werken? Dan kunt u misschien een uitkering krijgen. Op de website UWV.nl kunt u zien wat er voor uw situatie geldt.

Toeslag aanvragen

Een toeslag is geld dat u kunt aanvragen om een deel van uw kosten te betalen. Op de website Berekenuwrecht.nl kunt u zien op welke vergoedingen u recht heeft en waar u deze kunt aanvragen. Voor kosten voor zorg, kinderopvang of huur kunt u terecht op de website van de belastingdienst. De website Steffie.nl legt stap voor stap uit hoe u deze toeslagen kunt aanvragen. Voor overige toeslagen verwijzen we u naar de pagina Toeslagen.

Bijstandsuitkering

Heeft u op dit moment geen werk en heeft u te weinig geld om van te leven? Dan kunt u misschien een bijstandsuitkering aanvragen. U kunt hiervoor terecht op onze pagina Uitkering aanvragen.

Van uitkering naar werk

Wilt u uitrekenen hoeveel u er op vooruit gaat als u gaat werken? De Uitkeringnaarwerk-berekenaar geeft antwoord op veel vragen. Bekijk met de Uitkeringnaarwerk-berekenaar wat er voor u verandert als u gaat werken.

Organisaties die helpen

Binnen de gemeente Overbetuwe zijn er meerdere initiatieven om te helpen bij een laag inkomen. Denk aan het eerder genoemde Meedoen in Overbetuwe (Meedoenregeling) en Stichting Leergeld Oost Betuwe voor lidmaatschappen, uitstapjes en leuke activiteiten. Stichting Noodfonds Betuwe helpt mensen met een laag inkomen die snel spullen of geld nodig hebben. En misschien kunt u gebruikmaken van de voedselbank. We helpen u hier graag mee.

Hulp nodig?

Zet u onze hulp in, dan bekijken we samen hoe uw situatie eruit ziet. We onderzoeken samen of we u kunnen helpen met werk of met besparingen. Of we kijken of u misschien recht heeft op financiële steun. We kennen ook veel organisaties in uw omgeving die mensen met een laag inkomen helpen. We staan graag voor u klaar.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?