Zit uw kind niet lekker in zijn vel, bijvoorbeeld omdat uw kind somber is of last heeft van angsten? Zijn er problemen met alcohol, drugs, geld of gamen? Of zijn er andere zorgen? Het is heel normaal om u zorgen te maken over gedrag van uw kind of om vragen te hebben over de opvoeding. Vaak hoort bepaald gedrag bij de leeftijd van een kind. Maar soms ook niet. Wij geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit of wilt u graag eens overleggen? Neem dan contact met ons op.

Websites over opvoeden

Bij iedere leeftijdsfase horen nieuwe ontwikkelingen en ander gedrag. Vindt u het fijn om hier meer over te lezen? We hebben een aantal websites voor u op een rij gezet, waar u terecht kunt voor informatie en tips:

En neem ook eens een kijkje op de website van de Bibliotheek Gelderland-Zuid(externe link) voor boeken over opvoeding.

Ouderavonden

Wij organiseren enkele keren per jaar ouderavonden over opvoeden. Bekijk onze pagina activiteiten voor de data waarop deze gehouden worden. Staat er niets gepland, neem dan even contact met ons op. Sommige ouderavonden kunt u ook terugkijken. Ga hiervoor naar de pagina Ouderavonden terugkijken.

Veiligheid thuis

Als gezinslid moet u in een prettige en veilige omgeving kunnen opgroeien. Helaas is dat niet altijd zo. Bijvoorbeeld als er sprake is van mishandeling of seksueel misbruik. De Raad voor Kinderbescherming(externe link) en Veilig Thuis(externe link) zijn er voor de bescherming van uw kind. Kijk voor meer informatie op de websites van deze organisaties.

Hebben wij zorgen over de veiligheid van een kind, dan maken wij dit altijd bespreekbaar. Samen maken we een plan van aanpak om deze problemen aan te pakken. Soms zijn de zorgen zo groot, dat we een melding moeten doen. Als ouder bent u hier altijd van op de hoogte.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? Of wilt u gewoon eens met ons sparren? Neem dan contact met ons op. We kijken met u mee wie er wat voor u zou kunnen betekenen. Misschien zijn dit mensen uit uw eigen omgeving, vrijwilligers binnen ons team of een van onze specialistisch medewerkers. Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Formulier aanvraag verlenging

Maakt u al gebruik van hulp vanuit de Jeugdwet en wilt u uw aanvraag verlengen? Maak dan gebruik van onderstaand evaluatieformulier jeugd. 

Formulier aanvraag verlenging voorziening Jeugd 

Activiteiten in uw buurt

 • Ouderavond: Help mijn kind gaat uit

  Datum
  Tijd
  -
  Locatie
  Fysieke locatie: De locatie (in Elst) volgt na aanmelding
  Online locatie
  Online: Link volgt na aanmelding

  Ouderavond (gratis) voor ouders/verzorgers van kinderen in alle leeftijden.

  Bijeenkomst
 • Inloopspreekuur Sociaal Team Overbetuwe Elst

  Datum
  Tijd
  -
  Locatie
  OBS Stap voor Stap, Kruisakkers 3, Elst

  Kom langs op ons inloopspreekuur tussen 10:30 en 11:30 uur. U kunt zo binnenlopen.  

  Inloopspreekuur
 • Inloopspreekuur Sociaal Team Overbetuwe Zetten

  Datum
  Tijd
  -
  Locatie
  Ontmoetingscentrum de Loohof, Stationsstraat 1, Zetten

  Kom langs op ons inloopspreekuur tussen 11:30 en 12:30 uur. U kunt zo binnenlopen. 

  Inloopspreekuur