Psychische hulp voor mijn kind

Zit uw kind niet lekker in zijn vel, bijvoorbeeld omdat uw kind somber is of last heeft van angsten? Zijn er problemen met alcohol, drugs, geld of gamen? Of zijn er andere zorgen? Het is heel normaal om u zorgen te maken over gedrag van uw kind of om vragen te hebben over de opvoeding. Vaak hoort bepaald gedrag bij de leeftijd van een kind. Maar soms ook niet. Wij geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit of wilt u graag eens overleggen? Neem dan contact met ons op.

Websites over opvoeden

Bij iedere leeftijdsfase horen nieuwe ontwikkelingen en ander gedrag. Vindt u het fijn om hier meer over te lezen? We hebben een aantal websites voor u op een rij gezet, waar u terecht kunt voor informatie en tips:

En neem ook eens een kijkje op de website van de Bibliotheek Gelderland-Zuid voor boeken over opvoeding.

Ouderavonden

Wij organiseren enkele keren per jaar ouderavonden over opvoeden. Bekijk onze pagina activiteiten voor de data waarop deze gehouden worden. Staat er niets gepland, neem dan even contact met ons op. Sommige ouderavonden kunt u ook terugkijken. Ga hiervoor naar de pagina Ouderavonden terugkijken.

Veiligheid thuis

Als gezinslid moet u in een prettige en veilige omgeving kunnen opgroeien. Helaas is dat niet altijd zo. Bijvoorbeeld als er sprake is van mishandeling of seksueel misbruik. De Raad voor Kinderbescherming en Veilig Thuis zijn er voor de bescherming van uw kind. Kijk voor meer informatie op de websites van deze organisaties.

Hebben wij zorgen over de veiligheid van een kind, dan maken wij dit altijd bespreekbaar. Samen maken we een plan van aanpak om deze problemen aan te pakken. Soms zijn de zorgen zo groot, dat we een melding moeten doen. Als ouder bent u hier altijd van op de hoogte.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? Of wilt u gewoon eens met ons sparren? Neem dan contact met ons op. We kijken met u mee wie er wat voor u zou kunnen betekenen. Misschien zijn dit mensen uit uw eigen omgeving, vrijwilligers binnen ons team of een van onze specialistisch medewerkers. Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Formulier aanvraag verlenging

Maakt u al gebruik van hulp vanuit de Jeugdwet en wilt u uw aanvraag verlengen? Maak dan gebruik van onderstaand evaluatieformulier jeugd. 

Formulier aanvraag verlenging voorziening Jeugd 

Activiteiten in uw buurt

 • Omgaan met tegenslag

  Datum
  Tijd
  -

  Verdriet en teleurstelling horen bij het leven. Leer hoe u omgaat met heftige emoties bij uw kind en hoe u de veerkracht van uw kind kunt versterken. Dit webinar is voor ouders/verzorgers van kinderen in de basisschoolleeftijd.

  Webinar
 • Bijeenkomst Sterk na scheiding

  Datum
  Tijd
  -
  Locatie
  Triade Prins Hendrikstraat 7 in Elst

  De gespreksgroep ‘Sterk na Scheiding’ is voor gescheiden ouders die met andere ouders in dezelfde situatie willen praten.

  Gespreksgroep
 • Puberbrein & psychische problemen

  Datum
  Tijd
  -

  Stemmingswisselingen, grenzen opzoeken...wat hoort bij de puberteit en wanneer speelt er meer? Over de ontwikkeling van pubers en psychische klachten.

  Webinar