Een goede invulling van de dag is wat mensen vaak een tevreden gevoel geeft. Maar wat als dit niet goed lukt? Bijvoorbeeld omdat u door een beperking niet kunt werken. Of misschien weet u niet goed waar u terecht kunt. We geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Huiskamers Overbetuwe

Bijna ieder dorp in de gemeente Overbetuwe heeft een huiskamer of een ontmoetingsplek waar inwoners bij elkaar komen. Toegankelijk voor iedereen, die behoefte heeft aan een praatje, ondersteuning bij hulpvragen en het geven en ontvangen van aandacht, het lezen van de krant en dit alles met een bakje koffie. Kijk onderaan deze pagina voor een huiskamer bij u in de buurt. Of kijk op de website van Huiskamers Overbetuwe.

Verenigingen

In Overbetuwe zijn veel verenigingen actief. Kijk eens of u zich bij een vereniging kunt aansluiten. Veel verenigingen in Overbetuwe vindt u in de gids op OnsOverbetuwe.nl (zoek op het woord vereniging). Misschien zit er wel een leuke bij, die bij u past. En kijk ook eens op de website van Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe. Hier vindt u activiteiten voor als u een beperking heeft.

De Minkhof

De Minkhof biedt een ontmoetingsplek voor senioren uit Lingewaard en omgeving. Zij bieden activiteiten voor zowel binnen als buiten. Wilt u graag samen met anderen iets doen? Kijk dan op de website van De Minkhof.

Sport en beweging

Sporten en bewegen is niet alleen gezond. Het is ook erg leuk om te doen en het zorgt ervoor dat u andere mensen leert kennen. Wilt u graag bewegen, maar weet u niet zo goed welke vorm van beweging of sport bij u past? Heeft u een beperking en wilt u weten welke sportvereniging hierin goed kan ondersteunen? Of wilt u sporten, maar is er binnen uw gezin te weinig geld voor sport? Kijk ook eens op onze pagina Bewegen en voeding.

Jongerencentra

Bij de jongerencentra in Driel, Elst, Heteren en Zetten kunnen jongeren vrienden ontmoeten, nieuwe vrienden maken of talenten ontdekken. Benieuwd hoe? Kom dan gezellig een keer langs. Op de activiteitenkalender van Forte Welzijn kunt u zien wanneer de jongerencentra open zijn.

Vrijwilligerswerk

Lukt het niet om betaald werk te doen, maar wilt u kijken of u misschien wel vrijwilligerswerk kunt doen? Kijk dan ook eens op onze pagina Vrijwilligerswerk.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit met bovenstaande tips? Of is er meer nodig voor een goede daginvulling? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?