Zit uw kind op school en lukt het uw kind niet om zelf naar school te reizen? Bijvoorbeeld door een langdurige ziekte, een beperking of omdat de afstand te ver is? Dan kunt u (financiële) ondersteuning aanvragen bij het vervoer van uw kind naar school. De gemeente bekijkt of u hier recht op heeft. Twijfelt u of u voor uw kind leerlingvervoer kunt aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Aanvragen

Lees eerst de aanvullende informatie en voorwaarden goed door, voordat u de aanvraag doet. Via onderstaande knop, kunt u vervolgens direct leerlingenvervoer aanvragen.

DigiD linkAanvragen leerlingenvervoer

Aanvullende informatie

Bij de aanvraag moet u aanvullende informatie uploaden. Denk bijvoorbeeld aan een schoolverklaring of een inkomensverklaring. Zonder deze documenten, kunt u de digitale aanvraag niet afronden. Het is dus handig als u de documenten die u nodig heeft, klaar heeft staan. Welke documenten precies nodig zijn, hangt af van uw aanvraag. Neem contact met ons op om dit te bespreken. Vraagt de gemeente om een inkomensverklaring aan te leveren? Dan kunt u deze downloaden via de website van de Belastingdienst. De schoolverklaring 2023-2024 vindt u verderop op deze pagina.

Beslissing

De gemeente neemt binnen 8 weken een beslissing. Zolang de aanvraag in behandeling is, kunt u nog geen leerlingenvervoer krijgen.

Voorwaarden

U kunt leerlingenvervoer aanvragen, als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw kind kan niet zelfstandig naar school, door de afstand van huis naar school, langdurige ziekte of een beperking.
  • De school is de dichtstbijzijnde, passende school vanaf het adres waar uw kind woont.
  • De school sluit aan bij de gewenste geloofs- of levensovertuiging.
  • De afstand naar school is 6 kilometer of meer.

Vormen van vergoeding

De vergoeding van de gemeente kan bestaan uit:

  • Een (gedeeltelijke) vergoeding voor reiskosten per fiets of openbaar vervoer
  • Een (gedeeltelijke) vergoeding voor reiskosten per fiets of openbaar vervoer voor de begeleider, als uw kind nog niet zelfstandig kan reizen
  • Een vergoeding van reiskosten voor het eigen vervoer per auto
  • Vervoer dat wordt geregeld door de gemeente (taxivervoer)

Kosten

Zit uw kind op de basisschool? Dan is het mogelijk dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Dat is de eigen bijdrage.

Wijzigingen

Is er iets veranderd in de gezins- of onderwijssituatie? We vragen u om wijzigingen zo snel mogelijk aan de gemeente door te geven, via leerlingenvervoer@overbetuwe.nl.

Reisbuddy

Lukt zelfstandig reizen nu niet, maar wil uw kind het wel graag leren? Misschien is een reisbuddy een oplossing. Neem contact met ons op als u ondersteuning door een reisbuddy wil aanvragen.

Schoolverklaring leerlingenvervoer 2023-2024

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Contact opnemen