Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden en wilt u daar graag een oplossing voor vinden? Praat erover, met iemand die u kent en vertrouwt. Of praat met een van onze medewerkers. Zo voorkomt u grotere problemen. We geven u daarnaast graag een aantal tips mee. Neem contact met ons op als u hulp wilt.

Hulp bij toeslagen of bijdragen

Misschien kunt u toeslag krijgen van de gemeente of zijn er andere mogelijkheden waarmee u uw inkomen kunt verhogen. Een toeslag is geld dat u kunt aanvragen om een deel van uw kosten te betalen. Kijk hiervoor ook op de pagina Toeslagen. Heeft u vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals energietoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Onze vrijwilligers helpen u graag bij het aanvragen van deze toeslagen. Neem hiervoor contact met ons op of maak een afspraak voor het Financieel spreekuur(externe link).

Administratie bijhouden

Soms is het fijn dat iemand meekijkt en helpt met uw administratie. Onze vrijwilligers van Forte Geldzaken helpen u bij het op orde brengen en houden van uw administratie. Samen kijken we wat er nodig is. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens. Neem hiervoor contact met ons op of maak een afspraak bij Forte Geldzaken(externe link).

Ervaringen van anderen

Er zijn meer mensen met schulden. U bent zeker niet de enige. Ook andere mensen hebben oplossingen gevonden om uit hun geldproblemen te komen. Wilt u hun verhalen lezen? Bekijk de website komuitjeschuld.nl(externe link).

Wat hou ik over?

Het is handig om inzicht te hebben in wat u per maand aan geld ontvangt en uitgeeft. Zo weet u wat u overhoudt of tekort komt. U kunt hier een duidelijk overzicht van maken. Dat wordt ook wel een begroting genoemd. Een voorbeeld zo’n overzicht vindt u op de website van het Nibud(externe link).

Geld terugbetalen

Zijn er meerdere organisaties die nog geld van u moeten krijgen? Op zelfjeschuldenregelen.nl(externe link) kunt u hiervoor een plan maken. U vindt op deze site ook voorbeeldbrieven, die u kunt sturen naar de organisaties die nog geld van u krijgen. Wij helpen u graag als u hier hulp bij wilt.

Uitleg over schulden

Op de website Steffie.nl(externe link) wordt stap voor stap uitgelegd wat schulden zijn en wat u kunt doen als u schulden heeft.

Inkomen verhogen

De pagina Mijn inkomen verhogen geeft tips over wat u kunt doen bij een laag inkomen. Hier vindt u ook organisaties die gezinnen met een laag inkomen ondersteunen.

Een geldplan maken

Wilt u (eerst) zelf aan de slag om meer grip te krijgen op uw financiën? De geldplannen van Startpunt Geldzaken van de Nibud kunnen u daar goed bij helpen. Voor bijna iedere situatie is er een geldplan, denk bijvoorbeeld aan geld willen sparen, rondkomen met kinderen of sparen voor de studie van uw kind. Startpunt Geldzaken is een online budgethulp, gratis en anoniem. Bekijk welk geldplan bij uw situatie past(externe link).

Zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u hulp nodig bij uw geldzaken? Wij werken hiervoor samen met de gemeente Arnhem. Kijk op de website van de gemeente Arnhem(externe link) om te zien welke hulp er wordt geboden. U kunt daarnaast als ondernemer mogelijk terecht bij vrijwilligersorganisatie Over Rood(externe link). Bij deze organisatie helpen ondernemers elkaar met geldzaken. Neem contact met ons op als u zich hiervoor wilt aanmelden.

Hulp nodig?

Wilt u graag uw zorgen over geld aanpakken? Twijfelt u over hoe hoog uw schuld of schulden zijn? Wilt u met ons in gesprek over schuldhulpverlening? Of heeft u een andere vraag over geld en komt u er niet uit? We kijken graag met u mee en onderzoeken wie er wat voor u kan betekenen.

Contact opnemen 

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Activiteiten in uw buurt

  • Repaircafé Elst

    -
    Nieuwe Aamsestraat 42, Elst

    Heeft u spullen die u gratis wilt laten repareren? Kom dan naar het Repaircafé in 2Switch.

    Inloop