Zorgen over geld

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden en wilt u daar graag een oplossing voor vinden? Praat erover, met iemand die u kent en vertrouwt. Of praat met een van onze medewerkers. Zo voorkomt u grotere problemen. We geven u daarnaast graag een aantal tips mee. Neem contact met ons op als u hulp wilt.

Hulp bij toeslagen of bijdragen

Misschien kunt u toeslag krijgen van de gemeente of zijn er andere mogelijkheden waarmee u uw inkomen kunt verhogen. Een toeslag is geld dat u kunt aanvragen om een deel van uw kosten te betalen. Kijk hiervoor ook op de pagina Toeslagen. Heeft u vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals energietoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Onze vrijwilligers helpen u graag bij het aanvragen van deze toeslagen. Neem hiervoor contact met ons op, maak een afspraak voor het gratis Financieel spreekuur of vraag gratis hulp aan de Sociaal Raadslieden.

Administratie bijhouden

Soms is het fijn dat iemand meekijkt en helpt met uw administratie. Onze vrijwilligers van Forte Geldzaken helpen u bij het op orde brengen en houden van uw administratie. Samen kijken we wat er nodig is. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens. Neem hiervoor contact met ons op of maak een afspraak bij Forte Geldzaken.

Wat hou ik over?

Het is handig om inzicht te hebben in wat u per maand aan geld ontvangt en uitgeeft. Zo weet u wat u overhoudt of tekort komt. U kunt hier een duidelijk overzicht van maken. Dat wordt ook wel een begroting genoemd. Een voorbeeld zo’n overzicht vindt u op de website van het Nibud.

Geld terugbetalen

Zijn er meerdere organisaties die nog geld van u moeten krijgen? Op zelfjeschuldenregelen.nl kunt u hiervoor een plan maken. U vindt op deze site ook voorbeeldbrieven, die u kunt sturen naar de organisaties die nog geld van u krijgen. Wij helpen u graag als u hier hulp bij wilt.

Uitleg over schulden

Op de website Steffie.nl wordt stap voor stap uitgelegd wat schulden zijn en wat u kunt doen als u schulden heeft.

Inkomen verhogen

De pagina Mijn inkomen verhogen geeft tips over wat u kunt doen bij een laag inkomen. Hier vindt u ook organisaties die gezinnen met een laag inkomen ondersteunen.

Een geldplan maken

Wilt u (eerst) zelf aan de slag om meer grip te krijgen op uw financiën? De geldplannen van Startpunt Geldzaken van de Nibud kunnen u daar goed bij helpen. Voor bijna iedere situatie is er een geldplan, denk bijvoorbeeld aan geld willen sparen, rondkomen met kinderen of sparen voor de studie van uw kind. Startpunt Geldzaken is een online budgethulp, gratis en anoniem. Bekijk welk geldplan bij uw situatie past.

Zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u hulp nodig bij uw geldzaken (Bbz en IOAZ)? Wij werken hiervoor samen met de gemeente Arnhem. Kijk op de website van de gemeente Arnhem om te zien welke hulp er wordt geboden. U kunt daarnaast als ondernemer mogelijk terecht bij vrijwilligersorganisatie Over Rood. Bij deze organisatie helpen ondernemers elkaar met geldzaken. Neem contact met ons op als u zich hiervoor wilt aanmelden.

Hulp nodig?

Wilt u graag uw zorgen over geld aanpakken? Twijfelt u over hoe hoog uw schuld of schulden zijn? Wilt u met ons in gesprek over schuldhulpverlening? Of heeft u een andere vraag over geld en komt u er niet uit? We kijken graag met u mee en onderzoeken wie er wat voor u kan betekenen.

Contact opnemen 

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?