Merkt u dat u zich zorgen maakt over dingen die spelen in uw leven? Ervaart u klachten door bijvoorbeeld ADHD of autisme? Besteedt u veel tijd aan drugs, alcohol of gamen? Of speelt er bij u iets heel anders waardoor u zich niet goed voelt? We geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit of heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee.

Praat met anderen

Het ene moment voelen we onszelf beter dan het andere moment. Dat geldt voor ieder mens. Het is natuurlijk niet fijn als u zich niet goed voelt. Praat erover met anderen. Misschien kunnen zij een steun voor u zijn.

Telefonische hulp

Er zijn verschillende hulplijnen waar u met iemand kunt praten over hoe u zich voelt.

Grip op uw dip

De website Grip op je dip(externe link) is er speciaal voor jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar die niet zo lekker in hun vel zitten. Heeft u veel meegemaakt? En heeft u daardoor last van sombere buien of geen zin om dingen te doen? Of betrapt u zichzelf vaak op negatieve gedachten? Kijk op de website voor hulp, een cursus of informatie.

Bewegen en voeding

Bewegen en gezonde voeding kunnen eraan bijdragen dat u zich lekkerder gaat voelen. Op de pagina Bewegen en voeding kunt u hier meer over lezen.

Professionele hulp

Soms kunnen de mensen die u om zich heen heeft, niet de steun bieden die u zoekt. Dan is het goed om contact op te nemen met uw huisarts om uw zorgen te bespreken. De huisarts kan u daarnaast helpen als u hulp wilt voor een (mogelijke) verslaving. Hij of zij kan u ook doorverwijzen naar een andere professional die u kan ondersteunen.

Welzijn op Recept

Soms is het lastig om uit een dip te komen. Bijvoorbeeld als u iets ergs heeft meegemaakt, als u ziek bent geweest of uw baan bent kwijtgeraakt. U wilt wel iets doen om u beter te voelen, maar u weet niet goed hoe. Dan kan Welzijn op Recept een goede oplossing zijn. Dat is een verwijzing van uw huisarts voor een gesprek met de welzijnscoach. Op dit moment werken 3 huisartsen uit onze gemeente hier aan mee. Lees er meer over op de pagina Welzijn op Recept.

Hulp bij eenzaamheid

Voelt u zich eenzaam? Kijk dan voor tips ook eens op onze pagina over Eenzaamheid.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? Of wilt u gewoon eens met ons sparren? Neem dan contact met ons op. Ook als u niet goed weet welke hulp u precies nodig heeft. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen 

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?