Cynthia Kuiper is een aantal jaar geleden verhuist naar Overbetuwe. Ze kende nog niet veel mensen en vond het lastig om met nieuwe mensen in contact te komen. Erover praten vond ze ook lastig. Toch deed ze dit. Via het Sociaal Team Overbetuwe kwam ze in aanraking met het Haak maar aan café in Elst.

Dit is een ‘café’, waarbij een club vrouwen bij elkaar komt om tijdens het handwerken een kopje koffie te drinken. “De eerste keer ging er iemand van het Sociaal Team Overbetuwe mee, dat was erg fijn.”, vertelt Cynthia. “Het is fijn om even tussen die vier muren weg te zijn.”

Andere mensen ontmoeten

Hetty Jansen zorgt als vrijwilliger van Forte Welzijn dat elke week de koffie weer is gezet en de koekjes klaarstaan. Maar belangrijker nog, is dat zij de bezoekers onderling met elkaar in contact brengt. Hetty: “Het is fijn dat ze hun verhaal kunnen delen, soms over een aankomende operatie of een brief die lastig te begrijpen is.” Vandaag gaan een aantal vrouwen, bepakt met cadeaus, naar de verjaardag van een van de bezoekers. “Die hebben elkaar hier leren kennen. Dat is ontzettend leuk om te zien. Soms wordt er gehaakt, maar heel vaak kletsen we gewoon.”

Dat kan bezoekster Mia van Wagensveld 91 jaar, beamen: “Ik kom hier voor woord en wederwoord. Het liefst zou ik mijn (overleden) man terug willen, ik weet dat dat niet kan. Dan zijn dit soort activiteiten een welkome invulling. De dagen kunnen anders enorm lang zijn.”

Op de foto: Cynthia (links) en Hetty

Kom Erbij! Ontmoetingsroute

Het gaat om waardevolle ontmoetingen. En daar blijken veel activiteiten in Overbetuwe op aan te sluiten. Juist daarom hebben Jolanda Janssen en Monique Nass van Forte zich ingezet om die samen te brengen in één overzicht: de Kom erbij! Overbetuwe ontmoetingsroute. Dit zijn activiteiten die plaatsvinden in de Week tegen Eenzaamheid(externe link) van 28 september tot en met 4 oktober. De ontmoetingsroute is een samenwerking tussen Forte Welzijn en Sociaal Team Overbetuwe.

Ontmoeten in uw buurt

Denkt u nu: zoiets zou ik ook wel in mijn buurt willen? Maar weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Het opbouwwerk van Forte helpt u graag. Kijk op de website van Forte Welzijn(externe link) of neem contact op met het Sociaal Team Overbetuwe.