• Vernieuwd Sportakkoord: sport en bewegen voor alle inwoners

  De nieuwe versie van het Sportakkoord bouwt voort op de successen en ervaringen van het oorspronkelijke akkoord uit 2020 en richt zich op het verder versterken van de positie van sport in de gemeente.

 • “Ik breng graag de menselijke factor in”

  Wie het Repair Café in Zetten met een bezoekje vereert, krijgt een warm welkom door gastvrouw Yvon Ramaker. Zij is hier al met veel plezier 6 jaar vrijwilligster. “Het gastvrouwschap zit in mijn bloed.”

  Vrijwilliger Yvon
 • Inwoner Elst richt Longcafé op

  Vanaf april kan iedereen met longaandoeningen terecht bij het nieuw opgerichte Longcafé Overbetuwe. Inwoner van Elst, Jacqueline van Aken, mistte bijeenkomsten met lotgenoten in de buurt en besloot er zelf iets op te verzinnen.

 • Hulp bij belastingaangifte: de bibliotheek en Forte Geldzaken helpen u op weg

  Op zaterdag 9 maart is het ‘Landelijke Aangiftedag’. Op verschillende plekken kunnen mensen met een laag inkomen/ vermogen hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte. In Bibliotheek Elst zitten die dag van 10.00 tot 14.00 uur vrijwilligers van Forte Geldzaken klaar om u te helpen.

 • Vrijwilliger Nel: “Het leukste vind ik het omgaan met mensen”

  Een vrijwilliger maakt het verschil door iets voor een ander te doen. In dit interview leest u het verhaal van Nel Versteeg-Smit. Zij is vrijwilliger bij de Huiskamer in Driel.

 • “Het is fijn om even tussen die vier muren weg te zijn”

  Cynthia Kuiper is een aantal jaar geleden verhuist naar Overbetuwe. Ze kende nog niet veel mensen en vond het lastig om met nieuwe mensen in contact te komen. Erover praten vond ze ook lastig. Toch deed ze dit. Via het Sociaal Team Overbetuwe kwam ze in aanraking met het Haak maar aan café in Elst.

 • Eenzaamheid is meer dan alleen zijn

  Column van Shirley Wismans (Screeners van het Sociaal Team Overbetuwe) over eenzaamheid.