Mantelzorgwaardering aanvragen

Zorgen voor een ander kan soms zwaar zijn. U bent mantelzorger als u iemand lange tijd (onbetaald) zorg geeft. Dankzij uw zorg is minder of geen thuiszorg nodig. Daarom geven we mantelzorgers een extra steuntje in de rug met de mantelzorgwaardering. Dat is een bedrag van €140,- dat mantelzorgontvangers kunnen geven aan hun mantelzorgverlener.

Aanvragen

Ontvangt u mantelzorg? Dan kunt u tot en met 31 december 2024 de mantelzorgwaardering voor het jaar 2024 aanvragen voor uw mantelzorger(s). Lees wel eerst even de voorwaarden die hieronder staan voordat u de aanvraag doet. Binnen 4 weken na aanvraag krijgt u bericht.

LET OP!  De mantelzorgwaardering kan alleen worden aangevraagd door degene die de mantelzorg ontvangt. We kunnen uw aanvraag anders niet verwerken. De mantelzorgontvanger moet inloggen met zijn/haar DigiD.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Voorwaarden

  • Uw mantelzorger levert minimaal 8 uur per week zorg voor een periode van minimaal 3 maanden.
  • Uw mantelzorger verleent meer dan gebruikelijke zorg, ervan uitgaande dat huisgenoten voor elkaar zorgen.
  • Uw mantelzorger is minimaal 18 jaar oud.
  • Uw mantelzorger heeft een relatie met u (zoals familie, buurman/ buurvrouw of vriend).
  • U woont niet in een instelling via de Wet langdurige zorg (Wlz).
  • We verwachten dat u meewerkt aan een controle als wij daar om vragen.

Eén mantelzorgwaardering per huishouden

Per huishouden/adres ontvangt u maximaal één keer per jaar een mantelzorgwaardering. Heeft u meer dan één mantelzorger? Dan mag u het bedrag onder meerdere mensen verdelen.

Steun voor mantelzorgers

Wij zijn blij met uw inzet als mantelzorger en willen voorkomen dat het teveel wordt. Heeft u het gevoel dat het zorgen u veel druk geeft? Kijk dan ook eens op de pagina Zorgen voor een ander voor tips. U kunt ook contact met ons opnemen. Samen kijken we wat er nodig is, zodat u de mantelzorg kunt blijven geven. We helpen u graag.

Nieuwsbrief voor mantelzorgers

Forte Welzijn houdt mantelzorgers graag op de hoogte van alle activiteiten die voor mantelzorgers georganiseerd worden. Blijf met de digitale nieuwsbrief hiervan op de hoogte en lees de laatste mantelzorgontwikkelingen. Op de website van Forte Welzijn kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Hulp nodig?

Wilt u hulp bij het aanvragen van de mantelzorgwaardering, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen