De gemeente Overbetuwe en de gemeente Lingewaard werken samen als het gaat om ondersteuning in het herstel van (mogelijk) gedupeerde ouders en kinderen in de kinderopvangtoeslagaffaire. Beide gemeenten faciliteren daarom 2 lotgenotenavonden waar (mogelijk) gedupeerde ouders en kinderen hun verhaal met elkaar kunnen delen, steun vinden en zich gehoord voelen. En hopelijk ook elkaar in het herstel kunnen ondersteunen. Niets is verplicht.

Voor en door gedupeerden

De avonden zelf zijn voor en door (mogelijk) gedupeerde ouders en staan onder begeleiding van D3rde Verdieping uit Arnhem, die al verschillende lotgenotenavonden in andere gemeenten hebben georganiseerd. Bij de lotgenotenavonden zijn in ieder geval Kristel, Ad en Susanna vanuit D3rde Verdieping aanwezig. Kristel als ervaringsdeskundige en dus als gedupeerde ouder, Ad en Susanna als geestelijk verzorgers (hun taak is vooral luisteren en er zijn voor de aanwezige gedupeerden).

Tijdens de lotgenotenavond kunnen (mogelijk) gedupeerden hun verhalen delen. Loopt u als (mogelijk) gedupeerde tegen praktische zaken aan en weet u niet wat u moet doen? Ook dat kan bespreekbaar worden gemaakt tijdens een lotgenotenavond. D3rde Verdieping denkt hierin graag met u mee.

Volgende lotgenotenbijeenkomsten

In juni organiseert D3rde Verdieping 2 lotgenotenavonden voor (mogelijk) gedupeerden uit de gemeente Overbetuwe en gemeente Lingewaard:

  • Donderdag 6 juni 19:00 - 21:00 uur, locatie Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34, 6661 DA Elst
  • Maandag 10 juni 19:00 - 21:00 uur, locatie Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), Cuperstraat 9, 6681 AR Bemmel

Beide avonden zijn voor (mogelijk) gedupeerden uit Overbetuwe en Lingewaard.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van D3rde Verdieping, per e-mail naar info@d3rdeverdieping.nl of bel met 06-49979824.