Wie het Repair Café in Zetten met een bezoekje vereert, krijgt een warm welkom door gastvrouw Yvon Ramaker. Zij is hier al met veel plezier 6 jaar vrijwilligster. “Het gastvrouwschap zit in mijn bloed.”

Voordat Yvon vrijwillig als gastvrouw aan de slag ging, had ze een carrière als leidinggevend verpleegkundige in het Arnhemse Ziekenhuis Rijnstate achter de rug. “Als verpleegkundige heb je het gastvrije in je,” zegt ze hierover. “Mensen op hun gemak stellen en signalen opvangen: dat zit in mijn natuur.”

Gastvrouwschap

Yvon vindt dat het gastvrouwschap belangrijk is bij een technisch georiënteerde omgeving als het Repair Café. “Mensen komen niet alleen voor de techniek. We besteden ook aandacht aan de mens achter bijvoorbeeld de stofzuiger die ze ter reparatie aanbieden. We drinken een kopje koffie of thee met hen, praten met de bezoekers en wijzen ze geregeld op andere mogelijkheden die Forte Welzijn hun biedt. Soms ken ik de achtergrond van een bezoeker en dan kan ik hem of haar passende tips geven.''

Vrijwilliger Yvon

Menselijke factor

De enthousiaste vrijwilligster streeft ernaar om de menselijke factor in te brengen bij het Repair Café. “Ik wil graag dat mensen even blijven terwijl hun apparaat een reparatiebeurt krijgt. En dat het Repair Café een sociale ontmoetingsplaats is en blijft.” Yvon is inmiddels 7 jaar met pensioen. Ze raadt iedereen aan die er tijd voor heeft om vrijwilligerswerk te gaan doen. ‘Voor mij de perfecte manier om vol in het leven te staan en het dorp levend te houden.’

Repair Café’s Overbetuwe

Er zijn 3 Repair Café’s in Overbetuwe. En vanaf 28 maart zelfs 4! In Elst is deze de laatste donderdag van de maand open van 13:00 - 16:00 uur. Het café vindt u op de Nieuwe Aamsestraat 42. En het café in Randwijk is de eerste vrijdag van de maand 19:00 - 21:00 uur open. Deze is in MFA de Haar Bredeweg 12. Verder is er nog een café in Zetten. Deze is de eerste maandag van de maand van 13:30 - 16:00 uur in Uniquez (de Wanmolen) aan de Schweitzerpark 2. En vanaf 28 maart komt er ook een Repair Café in Heteren. Deze is elke laatste donderdag van de maand van 19:15 - 21:00 uur in de huiskamer van Heteren.

Helpen of hulp nodig?

Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Wilt u zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl(externe link) wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij het Vrijwilligerssteunpunt van Forte via de coördinator van het Vrijwilligerssteunpunt vspoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 51 58 98 84.