Heeft u een laag inkomen en weinig spaargeld? Dan is de collectieve zorgverzekering van de gemeente misschien iets voor u. U krijgt dan korting op de premie. Dat zijn de kosten die u voor de verzekering betaalt. In de aanvullende verzekering zijn extra vergoedingen opgenomen. Ook kunt u het eigen risico verspreid over het jaar betalen.

Aanmelden

Aanmelden voor de collectieve zorgverzekering(externe link)

Aanmelden kan tot en met 31 december dit jaar. De verzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december. U sluit de verzekering af bij Menzis. Als u dat wilt, zegt Menzis de oude verzekering voor u op.

Voorwaarden

De collectieve zorgverzekering is voor mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld. U heeft een laag inkomen als het inkomen niet hoger is dan 130% van het bedrag aan bijstand waar iemand recht op heeft. We noemen dat ook wel de bijstandsnorm. Hieronder leest u de bedragen die daarbij horen en welke voorwaarden er nog meer zijn.

 • Uw inkomen (dat is uw salaris en/of uitkering), per maand en exclusief vakantiegeld is lager dan:
  • Alleenstaand, 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd: € 1.476,64
  • Alleenstaand, pensioengerechtigde leeftijd: € 1.643,38
  • Samenwonend, 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd: € 2.109,48
  • Samenwonend, pensioengerechtigde leeftijd: € 2.231,89
 • Uw eigen vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) is niet hoger dan:
  • Alleenstaande € 7.605,-
  • Huishouden met meerdere personen € 15.210,-.
 • U heeft geen betaalachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar.

Zorgverzekeringen

U kunt kiezen uit de volgende paketten: GarantVerzorgd 1, GarantVerzorgd 2 en GarantVerzorgd 3. Moet u veel kosten maken voor zorg, dan past GarantVerzorgd 3 wellicht het best bij u. Elk pakket bevat een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Het hele overzicht van vergoedingen vindt u op de website Gezond Verzekerd(externe link).

U kunt terecht bij elke zorgaanbieder waarmee Menzis een contract heeft. Ga direct naar de zorgvinder van Menzis(externe link).

Eén keer aanmelden

Als u al collectief verzekerd bent bij Menzis via de gemeente, dan krijgt u automatisch van Menzis uw polis met het aanbod voor het komende jaar toegestuurd.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Contact opnemen

Meer lezen?

Misschien is de pagina Zorgen over geld ook interessant voor u om te lezen.