Heeft u een laag inkomen? Dan is gemeentepolis misschien iets voor u. Deze collectieve zorgverzekering is een belangrijke voorziening voor u om voor een lager bedrag goede zorg te ontvangen.

Aanmelden

Aanmelden voor de gemeentepolis

Vanaf 6 november is de website Gezond Verzekerd offline. 16 november is de website weer live.

Bekijk eerst de voorwaarden. Aanmelden voor de gemeentepolis kan tot en met 31 december 2023. Indien u uw oude zorgverzekering zelf opzegt voor 31 december, dan kunt u de gemeentepolis aanvragen tot 1 februari 2024. De zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december 2024. 

Voordelen van de gemeentepolis

U krijgt korting op de premie. Dat zijn de kosten die u voor de verzekering betaalt. In de aanvullende verzekering zijn extra vergoedingen opgenomen. Ook kunt u het eigen risico verspreid over het jaar betalen.

Bekijk de gemeentepolis promo video voor meer informatie.

Voor wie is de gemeentepolis

De gemeentepolis is voor mensen met een laag inkomen. U heeft een laag inkomen als het inkomen niet hoger is dan 130% van het bedrag aan bijstand waar iemand recht op heeft. We noemen dat de bijstandsnorm. Hieronder leest u de netto bedragen (exclusief vakantiegeld) die daarbij horen en welke voorwaarden er nog meer zijn.

 • U bent 18 jaar of ouder met of zonder gezin.
 • U en uw eventuele gezinsleden zijn ingeschreven en wonend in Overbetuwe.
 • Uw inkomen (dat is uw salaris en/of uitkering), per maand en exclusief vakantiegeld is lager dan:
  • Alleenstaand, 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd: €1.585,53
  • Alleenstaand, pensioengerechtigde leeftijd: € 1.760,81
  • Samenwonend, 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd: € 2.265,04
  • Samenwonend, pensioengerechtigde leeftijd: € 2.386,42
 • U heeft geen betaalachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar.

De voorwaarden voor jongeren tussen de 18 en 21 jaar hangen af van de woonsituatie. Vragen hierover? Neem contact op met het Sociaal Team Overbetuwe.

Uit welke pakketten kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit de volgende pakketten: GarantVerzorgd 1, GarantVerzorgd 2 en GarantVerzorgd 3. Moet u veel kosten maken voor zorg, dan past GarantVerzorgd 3 wellicht het beste bij u. Elk pakket bevat een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Het hele overzicht van vergoedingen vindt u per 16 november op de website Gezond Verzekerd.

U kunt terecht bij elke zorgaanbieder waarmee Menzis een contract heeft. Ga direct naar de zorgvinder van Menzis voor een overzicht van zorgaanbieders.

Ik neem al deel aan de gemeentepolis, wat moet ik doen? 

Als u al collectief verzekerd bent bij Menzis via de gemeente, en u voldoet nog aan de voorwaarden, dan krijgt u automatisch van Menzis uw polis met het aanbod voor het komende jaar toegestuurd.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Contact opnemen

Meer lezen?

Misschien zijn de pagina's Zorgen over geld en Energietoeslag ook interessant voor u om te lezen.