Huishoudens met een laag inkomen kunnen ook in 2023 een energietoeslag krijgen van €1.300,-. Hiermee kan u (een deel van) de energiekosten betalen.

U kunt de eenmalige energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. Voor deze toeslag is op 3 juli 2023 een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. De Tweede en Eerste Kamer moeten hier nog over beslissen.  

Zodra er meer bekend is staat op deze pagina meer informatie over: 

  • De voorwaarden van de energietoeslag 2023.
  • Wanneer en hoe u de energietoeslag kunt aanvragen.
  • Op welke momenten in 2023 we de energietoeslag betalen

Op de website van de rijksoverheid(externe link) staat meer informatie over de energietoeslag.

Uitkering €500,- energietoeslag

Gemeente Overbetuwe kiest ervoor om alvast €500,- energietoeslag te betalen. Deze €500,- is bedoeld voor huishoudens die in 2022 energietoeslag van €1.300,- hebben ontvangen. Inwoners die dit bedrag krijgen, hebben eerder een brief ontvangen. De €500,- is in april 2023 uitbetaald.

Thuis energie besparen

Wilt u thuis energie besparen en bent u benieuwd welke opties er zijn? Bij het Energieloket van de gemeente Overbetuwe krijgt u persoonlijk advies. Voor sommige energiebesparende maatregelen kunt u een lening of subsidie aanvragen. Het Energieloket is iedere woensdag tussen 9:00 en 17:00 uur aanwezig in het gemeentehuis. Bezoek de website van het Energieloket(externe link) of neem contact op met het Energieloket voor het maken van een afspraak.

U kunt hier direct een afspraak maken(externe link).

Meer tips vindt u op:

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag, neem dan contact met ons op. Maakt u zich zorgen over hoeveel geld u heeft? Kijk ook eens op onze pagina Zorgen over geld of laat het ons weten. We helpen u graag.