Huishoudens met een laag inkomen kunnen ook in 2023 een energietoeslag krijgen van €1.300,-. Hiermee kan u (een deel van) de energiekosten betalen.

De energietoeslag kan worden aangevraagd als de wet Energietoeslag 2023 is ingegaan. Helaas is de ingangsdatum, die voor juni gepland stond, uitgesteld door minister Carola Schouten. Een nieuwe ingangsdatum is nog niet bekend.

Meer informatie hierover vindt u binnenkort op deze website. 

Voor 2022 kunt u geen energietoeslag meer aanvragen. De gemeente betaalt de energietoeslag voor 2023 voorlopig nog niet. U kunt geen aanvraag indienen. Meer informatie hierover is nog niet bekend.

Zodra er meer bekend is over de energietoeslag 2023 leest u op deze pagina:

  • De voorwaarden van de energietoeslag 2023.
  • Wanneer en hoe u de energietoeslag kunt aanvragen.
  • Op welke momenten in 2023 we de energietoeslag betalen

Uitkering €500,- energietoeslag

Gemeente Overbetuwe kiest ervoor om alvast €500,- energietoeslag te betalen. Deze €500,- is bedoeld voor huishoudens die in 2022 energietoeslag van €1.300,- hebben ontvangen. Inwoners die dit bedrag krijgen, ontvangen een brief. De €500,- wordt uiterlijk eind april uitbetaald. U hoeft hiervoor geen aanvraag te doen. Dit gebeurt automatisch.

Thuis energie besparen

Wilt u thuis energie besparen en bent u benieuwd welke opties er zijn? Bij het Energieloket van de gemeente Overbetuwe krijgt u persoonlijk advies. Voor sommige energiebesparende maatregelen kunt u een lening of subsidie aanvragen. Het Energieloket is iedere woensdag tussen 9:00 en 17:00 uur aanwezig in het gemeentehuis. Bezoek de website van het Energieloket(externe link) of neem contact op met het Energieloket voor het maken van een afspraak.

U kunt hier direct een afspraak maken(externe link).

Meer tips vindt u op:

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag, neem dan contact met ons op. Maakt u zich zorgen over hoeveel geld u heeft? Kijk ook eens op onze pagina Zorgen over geld of laat het ons weten. We helpen u graag.